Кламер БГ - Новини: Триото и Манолова подписаха споразумение за общи листи на изборите (видео)

Триото и Манолова подписаха споразумение за общи листи на изборите (видео)

България

|
Вт, 29 Дек 2020г. 12:27ч.
Триото и Манолова подписаха споразумение за общи листи на изборите (видео)

"Отровното трио" и платформата "Изправи се.БГ" на Мая Манолова официално подписаха споразумение за общо явяване на предстоящите парламентарни избори през март.

Скоро ще бъдат обявени и критериите за формиране на листите, като ще се търсят хора с активна гражданска позиция, без значение дали са с леви или десни убеждения, коментира Манолова пред журналисти.

Споразумението се състои от 6 основни точки - осигуряване на честни избори, съвместно явяване с общи листи, усилия за създаване на политическо мнозинство в парламента, както и изработване на обща управленска платформа, в която да залегнат реформата в правосъдието, подкрепата за бизнеса, безусловно повишаване на доходите и преизчисляване на пенсиите, посочи Мая Манолова.

Обединението иска още да се създаде парламентарна комисия, която да ревизира 11-годишното управление на Бойко Борисов.

Адвокат Николай Хаджигенов, който сложи подписа си под споразумението от името на "Отровното трио", заяви, че по този начин се "разчупват политическите стереотипи", тъй като единствено обединени гражданите могат да съборят "огромния мастодонт, пълен с власт и корупция".

Мая Манолова допълни, че "срещу себе си имаме нещо голямо, много богато и много ретроградно". "Това еднолично нещо може да бъде демонтирано само с общи усилия", допълни тя.

По нейни думи вече е постигната принципна договорка с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" за гарантиране честността на изборния процес. Очакванията са такава договорка да бъде постигната и с "Демократична България".

Все още не е ясно обаче по какъв начин коалицията между "Отровното трио" и "Изправи се.БГ" ще се яви на изборите, тъй като нито една от двете платформи не е регистриранакато политическа партия.

Манолова обясни, че най-вероятно ще се ползва регистрацията на някоя от формациите, които участват в "Изправи се.БГ". Това са "Движение 21" на Татяна Дончева, Движение "България на гражданите", ВОЛТ на Настимир Ананиев и други.

mediapool.bg