Кламер БГ - Новини: Тихи рокади по върховете на НСО

Тихи рокади по върховете на НСО

България

|
Пон, 03 Окт 2016г. 17:44ч.
Тихи рокади по върховете на НСО

И вторият заместник-началник на Националната служба за охрана (НСО) полковник Красимир Станчев е освободен от длъжност с указ на президента, който се очаква да бъде обнародван в утрешния брой на Държавен вестник. Постът му ще бъде поет полковник Росен Тодоров.

Това е поредната промяна в ръководството на НСО, след като през юли тихомълком от поста му беше освободен другият зам.-началник на службата Юлиан Харалампиев и на негово място беше назначен подполковник Емил Тонев.

Тогава от службата, която се ръководи от генерал-лейтенант Ангел Антонов, посочиха, че Харалампиев е освободен от заеманата длъжност тъй като не притежава необходимия 5-годишен минимален стаж на ръководна длъжност. Той е бил преназначен на друга подходяща длъжност в НСО, с оглед на натрупания професионален опит и притежавани ръководни умения.

По информация на сайта OFFNews Харалампиев дълги години е бил личен охранител на лидера на ДПС Ахмед Доган, а след това и началник на екипите, отговарящи за охраната на мероприятия на ДПС.

mediapool.bg