Кламер БГ - Новини: Журналистът Милен Цветков е загинал в тежка катастрофа

Журналистът Милен Цветков е загинал в тежка катастрофа

България

|
Пон, 20 Апр 2020г. 15:50ч.
Журналистът Милен Цветков е загинал в тежка катастрофа

Известният телевизионен водещ

и журналист Милен Цветков е загинал в жестока катастрофа край столичния мол "Парадайс" в неделя, навръх Великден.

Сблъсъкът е станал между джип и лека кола. По неофициална информация докато автомобилът на Цветков е изчаквал на червен светофар, е бил ударен жестоко от 22-годишен водач, който впоследствие е дал положителен резултат за канабис и амфетамини. Мъжът е арестуван още на място, предаде БНР.

На мястото на инцидента има освен линейки и екипи на СДВР. Изясняват се причините за ужасната трагедия, отнела живота на един от малкото останали независими журналисти в България. Според първоначалната версия на полицията вероятно става дума за несъобразена скорост от страна на 22-годишния водач.

Цветков е издъхнал напът за болницата. Бил е с много тежки травми.

53-годишният Цветков бе едно от емблематичните лица на българския тв екран. С остри и неудобни въпроси, както и с шеговити ситуации в ефир, най-популярното му предаване "Часът на Милен Цветков" бе едно от най-гледаните и запомнящите се.

Кариерата му преминава между БНТ и Нова Телевизия, където многократно се връща.

Започва като репортер на предаването "Ку-ку".

По-късно става водещ на "По света и у нас". През 1995 г. напуска националната телевизия , за да се завърне обратно през 1997 г. в предаването "Отзвук". Няколко месеца по-късно отново е водещ на "По света и у нас".

През 2000 г. става водещ на предаването "Здравей, България". През 2003 г. е свален от екран, но след това става водещ на "60 минути с Милен Цветков", за кратко води и новините в "Календар". През 2005 г. стартира ново предаване "Часът на Милен Цветков", което продължава до 2009 г. През януари 2010 г. е освободен и като водещ на "Здравей, България", където работи известно време, и напуска Нова телевизия за пореден път. Създава сайта zanachalo.com.

Завръща се в БНТ през есента на 2010 г. където води предаването "Екип 5", но проектът не продължава дълго. През март 2011 г. на екран е върнато предаването му "Часът на Милен Цветков" в Нова тв. През август 2014 г.

шоуто се мести от следобедния пояс късно вечерта.

Четири години по-късно предаването отново е свалено от ефир и Цветков напуска телевизията. В края на последния сезон на "Часът на Милен Цветков" телевизията реши да не излъчва предаване, в което трябваше да се обсъжда фалшивата новина за гръцкия остров на премиера Бойко Борисов. Същата вечер телевизията пусна запис на старо предаване, след което от медията отрекоха това да е форма на цензура.

През май 2019 г. Милен се пробва в ново амплоа на водещ на предизборното студио на "Демократична България" (ДСБ, "Да, България" и "Зелено движение"), което бе излъчвано във Фейсбук.

Съвсем наскоро той започна нов проект ‑ стана водещ съвместно с Генка Шикерова в новото предаване "Алтернативата" по ТВ1.

Екипът на Mediapool изказва най-дълбоки съболезнования на близките на Милен Цветков и скърбим за загубата на един талантлив журналист и приятел.

mediapool.bg