Кламер БГ - Новини: Съдът запорира имущество на алкохолния бос Миню Стайков

Съдът запорира имущество на алкохолния бос Миню Стайков

България

|
Пон, 12 Ноем 2018г. 15:15ч.
Съдът запорира имущество на алкохолния бос Миню Стайков

Апелативният специализиран наказателен съд наложи запори и възбрани на множество имоти, сметки и дружествени дялове на бизнесмена Миню Стайков, съобщи Специализираната прокуратура в понеделник.

Той е обвинен за лидер на престъпна група за продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

В началото на септември Миню Стайков, който е собственик на "Винпром Карнобат" и дружеството за производство на брашно "Топаз Мел", бе обвинен за участие в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари, както и за укриване на данъци за над 1 млн. лева.

Стайков бе арестуван след акция в Карнобат, в офисите на "Сис Индустрийс", в която влиза и "Винпром Карнобат", както и в други фирми, свързани с него. Заедно с едрия бизнесмен бяха арестувани други 9 души. Синът му Стайко Стайков още се издирва от полицията, но за сметка на това в ареста бе прибран Иван Димитров, който е син на кмета на Карнобат.

След акцията от прокуратурата обявиха, че "фабриката за нелегални цигари на бизнесмена Миню Стайков е нанесла щети на бюджета за повече от 70 млн. лева". В хода на разследването прокуратурата събираше доказателства и за злоупотреби с европари по програмата „Млад фермер“.

Два месеца по-късно в ареста все още се намират Миню Стайков и други двама от участниците в предполагаемата престъпна група.

mediapool.bg