Кламер БГ - Новини: Сутрешният "брифинг" на Божков и реакциите във фейсбук

Сутрешният "брифинг" на Божков и реакциите във фейсбук

България

|
Пон, 18 Май 2020г. 13:35ч.
Сутрешният "брифинг" на Божков и реакциите във фейсбук

През последните два работни дни Васил Божков не пропуска да даде сутрешен "брифинг" за народа. В петък той публикува два от разговорите си с финансовия министър Владислав Горанов. Те са посветени на това как бизнесменът е търсел министерската протекция пред Държавната комисия по хазарта. Главният прокурор обяви, че прокуратурата няма да ги провери.

В понеделник Божков публикува нов бисер от архива си - паметна записка от срещата си с Кирил Домусчиев. Тя показва как е уреден въпросът за рекламата на моментните лотарии на Божков в медийната група на Домусчиев – "Нова броудкастинг груп". Укриващият се в Дубай хазартен бос твърди, че това е станало под натиск от премиера Бойко Борисов и министър Владислав Горанов.

Българският фейсбук реагира веднага със серия от колажи.

Един от тях бе публикуван във фейсбук групата "Колажи и карикатури", който засяга темата за подмяната на актуалните лица на политицитеската сцена .

Два от най-изразителните колажи са публикувани от потребител "Bobi Borisov". Първият от тях поставя в нова светлина класически български филми.

Другият колаж от Bobi Borisov е творческа инвенция, която представя заведение, в което на една маса са седна три много познати на българите фигури.

Четвъртият колаж е от Petar Borislavov.

Втората порция "разкрития" от Васил Божков неминуемо привлече вниманието на анализатори и журналисти.

Политологът Даниел Смилов зададе няколко въпрос:

"Въпроси, които не могат да останат без ясен отговор: Истински ли са документите, изнесени от Васил Божков? Ако са истински, имало ли е?

1..Договаряния между Божков и Горанов, преди ДКХ да взема свои решения за неговия бизнес?

2.Ако да, какви са били тези договорки?

3. Обещавал ли е Кирил Домусчиев подкрепа на Божков пред ДХК след среща, организирана по предложение/натиск на хора от правителството?

4. Вярно ли е, че Божков е подписал непазарен договор с Домусчиев под заплаха, че иначе ще му пострада бизнесът?

Факт е, че всичко, изнесено от Божков, е част от защитна стратегия на обвиняем (макар че тези документи не оневиняват него, а просто разширяват кръга на замесените). Но все пак на тези питания трябва да има категоричен отговор от управляващите - така е поне във всяка една демократична и правова държава".

Карикатуристът Христо Комарницки пита: "Кой компенсира в момента липсите по т.2??? (от паметната бележка, когато Нова тв остане без реклама)

mediapool.bg