Кламер БГ - Новини: Стефан Данаилов вече не е в кома

Стефан Данаилов вече не е в кома

България

|
Пет, 18 Окт 2019г. 14:10ч.
Стефан Данаилов вече не е в кома

Актьорът и зам.-председател на БСП Стефан Данаилов е излязъл от кома, съобщи във "Фейсбук" лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

"Скъпи приятели, много съм щастлива да ви кажа, че Стефан излезе от комата. Контактен е, диша самостоятелно и е много по-добре. Даже иска да се прибира у дома. На лекарите от ВМА - огромно благодарим", написа тя.

Доведеният му син Росен Цанков каза, че актьорът се чувства добре и искал да гледа "мачове на "Челси". Цанков говори пред бТВ, след като посетил Данаилов в болницата.

По-рано тази седмица Данаилов беше поставен в изкуствена кома. Легендата на българското кино и театър беше настанен в интензивното отделение на Военно-медицинска академия (ВМА) заради събиране на вода в белите дробове преди около седмица. Той е получил усложненията след вирусна инфекция.

След инцидент през август 76-годишният актьор беше приет по спешност в болница в Бургас, където му беше направена операция на тазобедрената става. След допълнителни изследвания през септември на Данаилов беше назначена рехабилитация във военния санаториум в Хисаря.

Преди време актьорът преживя и онкологично заболяване, от което се възстановява в продължение на 5 години и не играеше в театъра. Качи се на сцената на Народния театър през юни тази година.

mediapool.bg