Кламер БГ - Новини: Стефан Данаилов: Защо битката между Радев и Борисов да не се превърне в дружба?

Стефан Данаилов: Защо битката между Радев и Борисов да не се превърне в дружба?

България

|
Пон, 24 Дек 2018г. 08:59ч.
Стефан Данаилов: Защо битката между Радев и Борисов да не се превърне в дружба?

”Румен Радев в момента се доказва като политик и до края на мандата ще стане напълно основателен въпросът дали вече не е изместил Бойко Борисов от позицията на най-силна фигура в обществения живот у нас. Между двамата има надпревара, която може да се превърне в дружба, ако политическата ситуация в страната го изисква”, коментира актьорът и зам.-председател на БСП Стефан Данаилов.

Той посочи пред бТВ, че държавният глава не прави нищо под диктата на БСП. Той определи Радев като ”по-мрачен характер” и ”катил”.

”Той не е усмихнат, аз все го карам, ”Усмихвай се, момче”. Фуражката, която цял живот е носил, тя е основната пречка. Но, това че има характер, че издържа на напъна и всякакви фантазии, които се говорят за него – че щял да прави движение, партия, такива работи”, каза Данаилов.

Той добави, че не вижда Радев като лидер на партия.

”Не, не, не, не въобще далеко ми е от мисълта да го виждам такъв. И ако го усетя, ще го критикувам”, каза Данаилов в интервю за бТВ.

Той коментира, че българската левица не изпълнява сляпо командите на европейските социалисти. Според него с поведението си през последните години лидерът на ПЕС Сергей Станишев е отчуждил част от ”червения” електорат.

Данаилов призна, че има разлом и между бившия премиер и председателя на БСП Корнелия Нинова, но не потвърди информациите, че вече е решено евролистата на социалистите да се води от друг, а не от Станишев.

Според него сегашното управление не е успешно.

”Не е успешно, как ще е успешно? Ако беше успешно щеше да го отчете някой европеец. Положителните качества си отбелязват само те – колко всичко е как добре работи. Не може всеки проблем, който се случи в държавата, във всякакъв сектор на държавата, да се отива при министър-председателя да го реши. Разбираш ли какво значи, аз съм бил министър и ако не мога да реша проблем, който тревожи тая част на обществото, която е свързана с културата, и те да ходят при Станишев – щеше да ми е обидно. Министър не е случайно, не е обезличена работа, управляваш голям сектор”, каза той.

Той посочи, че в политиката едно грешно решение може да заличи всичко, постигнато на сцената и на екрана.

mediapool.bg