Кламер БГ - Новини: Старозагорско училище изпрати послание и спец знаци на първокласниците си

Старозагорско училище изпрати послание и спец знаци на първокласниците си

България

|
Ср, 12 Септ 2018г. 15:25ч.
Старозагорско училище изпрати послание и спец знаци на първокласниците си

Специално послание за първия учебен ден и лични знаци за всеки от първокласниците в основно училище "Кирил Христов“ в Стара Загора са изпратили преподавателите им, съобщиха от общината в сряда.

"Здравей мило дете! Може би още не можеш да четеш, но някой възрастен със сигурност ще ти прочете тези редове… Аз съм твоята учителка.

Да знаеш само как се радвам, че ще бъдем заедно,

и с какво нетърпение те очаквам. Очакват те и твоите нови приятели…Предстоят ти толкова интересни неща! Не си мисли, че учението е трудно нещо, защото аз ще бъда до теб винаги и ще ти помагам. Изпращам ти този знак, за да те разпозная….“, пише в писмото до най-малките ученици. В него има и специален знак с името на всяко от децата, с който то да отиде в първия си учебен ден.

Учителката на І Д клас Елена Колева казва, че от пет години работи в училището, в което се чувства у дома си и всичко се прави в екип. За новите си възпитаници тя е приготвила темата "Морско пътешествие“ в първия учебен ден. На дъската в класната стая вече е изобразено синьо море, първолаците ще пътуват с кораб, ще преодоляват препятствия по пътя до съкровището. Като стигнат до него ще открият ценни мисли и по една жълтица. "Вълнувам се много, наясно съм, че днешните деца са по-информирани, по-буйни, но се надявам родителите да съдействат“, допълва Колева.

Учителката на I В клас Цвети Бойчева се надява децата да бъдат привлечени и да работят с удоволствие с чисто нова интерактивна дъска. В нейния клас в първия учебен ден ще има игра "Незнайка в училище“, с участието на известната местна актриса Елена Азалова от старозагорския драматичен театър.

Общо пет паралелки са първокласниците тази година. Останалите учителки също са приготвили изненади за бъдещите си възпитаници в първия ден, в който прекрачат прага на училището.

mediapool.bg