Кламер БГ - Новини: Стар боеприпас обърка движението в столичния център

Стар боеприпас обърка движението в столичния център

България

|
Ср, 24 Окт 2018г. 17:23ч.
Стар боеприпас обърка движението в столичния център

Движението през кръстовището на бул. "Христо и Евлоги Георгиеви" и ул. "Оборище" беше спряно заради намерен в близост стар авиационен боеприпас. Той е открит при изкопни работи за метрото в съседство, съобщиха от Столичната община.

Две близки училища са евакуирани. Изведени са учениците от129-о Основно училище и от 164-а Испанска гимназия.

Евакуирани са и хората от близките жилищни сгради. Тези, които живеят там и предстои да се приберат от работа, няма да бъдат пуснати в домовете си. Те ще трябва да изчакат в разпъната в района палатка, докато полицията им позволи да се приберат.

Заради затварянето на кръстовището са променени и маршрутите на няколко автобуса на градския транспорт.

Сн. Военна академия "Г. С. Раковски"

Рейсовете по линия 72 минават през бул."Драган Цанков" и бул."Яворов". Тези по линиите 75 и 9 се движат през ул. "Гурко", бул."В.Левски" и бул. "Янко Сакъзов".

Автобусите по линия 213 посока минават през бул. "Ситняково" в посока Централна гара.

Сн. Военна академия "Г. С. Раковски"

Маршрутът на рейсовете по линиите 280 и 306 временно минават от "Орлов мост" към ул. "Гурко" и от там по бул. "Васил Левски и бул. "Цар Освободител" се връщат обратно по маршрутите си.

"Това е най-вероятно авиационна бомба, която е заровена преди десетилетия. Боеприпасът тежи около 200 кг, дълъг е около метър, метър и нещо и е с диаметър около 30-40 см. Той е силно корозирал. Най-вероятно зарядът е вътре в самия снаряд", каза зам.-директорът на СДВР ст. Комисар Антон Златанов. Снарядът трябва да бъде обезвреден от сапьори.

mediapool.bg