Кламер БГ - Новини: "Спаси София" предлага да е домакин на дебат Фандъкова -Манолова с водещ Борис Бонев

"Спаси София" предлага да е домакин на дебат Фандъкова -Манолова с водещ Борис Бонев

България

|
Вт, 29 Окт 2019г. 20:38ч.
"Спаси София" предлага да е домакин на дебат Фандъкова -Манолова с водещ Борис Бонев

"Спаси София" отправи официална покана към достигналите до балотажа за столичен кмет Йорданка Фандъкова и Мая Манолова да проведат дебат с водещ Борис Бонев. Той се превърна в звезда на изборния сезон, след като се кандидатира като независим кандидат на "Спаси София" за кмет на столицата и спечели около 10%, класирайки се четвърти на проведения преди два дни местен вот.

Организацията твърди, че е готова да предостави "неутрална платформа", на която да се случи "честен сблъсък на идеи и решения", какъвто досега нямало. Предлаганите теми са транспорт, градска среда, чистота на въздуха и открито управление.

"Спаси София" очаква отговор от двете кандидатки до 14 ч. в сряда, а предлага дебатът да е от 20 ч. в четвъртък.

Преди ден от щаба на кандидат-кмета на ГЕРБ Йорданка Фандъкова отправиха покана за дебат на неутрален терен с участието на екипите на кандидатите.

Манолова отвърна, че е готова на дебат очи в очи с Йорданка Фандъкова, но без екипи.

"Предизвиквам госпожа Фандъкова на лидерски дебат лице в лице. Готова съм да дебатирам на всякакъв терен, готова съм да дебатирам на международната космическа станция, ако това е неутрален терен за госпожа Фандъкова", заяви Манолова.

В резултат на тона от щаба на коалицията ГЕРБ-СДС я обвиниха, че вече повече от месец "крие своя екип". "Дължим на софиянци публичен разговор както за проектите на града, така и за екипите, които ще реализират заявените програми", заявиха от щаба на Фандъкова.

Изненадващо във вторник тя бе засечена да излиза от среща с "Демократична България" в централата на ДСБ, придружавана от шефа на щаба си Малина Едрева. От ГЕРБ и от "Демократична България" заявиха, че разговорът е бил за общите проекти за града и подкрепа за тях в общинския съвет.

Ден ден по-рано е имало и среща на ГЕРБ със "Спаси София", които ще имат общински съветник в местния парламент - Борис Бонев.

Самият Бонев е определян като голямата изненада на местните избори, тъй като успя да постигне над двойно по-голяма подкрепа от тази, която социологически агенции прогнозираха преди вота. Разбираемо, в момента той се радва на голям интерес от медиите, включително на онези, които атакуват "Демократична България" (ДБ), за да се подклажда конкуренцията между Бонев и ДБ, от което най-голям интерес има ГЕРБ.

След първия тур на изборите Бонев каза, че няма доверие нито на Фандъкова, нито на Манолова и не би призовал да се гласува за някоя от тях на балотажа, но обеща да излезе с позиция в дните преди втория тур.

mediapool.bg