Кламер БГ - Новини: Социалисти се отричат от подписка с искане за оставки

Социалисти се отричат от подписка с искане за оставки

България

|
Съб, 16 Ноем 2019г. 16:33ч.
Социалисти се отричат от подписка с искане за оставки

Социалисти са се отрекли да са се подписвали в подписка с искане за оставки на ръководството на партията. Това се казва в съобщение на БСП до медиите по повод публикации.

В съобщението на БСП не се посочва кои социалисти са отрекли да знаят за такава подписка, камо ли да са се подписвали.

В петък беше съобщено, че вътрешната опозиция в БСП е поискала оставката на лидера на партията Корнелия Нинова, както и на Изпълнителното бюро и на предизборния щаб. Документът, който е озаглавен "Обективният прочит на резултатите на БСП", е подписан от 50 социалисти, сред които са бившите лидери на БСП Сергей Станишев и Михаил Миков, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов, Димитър Дъбов, Георги Божинов и Борислав Гуцанов, както и настоящи депутати от левицата като Валери Жаблянов, Красимир Янков, Антон Кутев и Дора Янкова.

В събота от централата на БСП информираха, че "членове на левицата сигнализираха в централата на партията, че нито са полагали подписа си под такъв текст, нито са дали устно съгласие името им да присъства сред изброените. Нещо повече - разбрали са за текста и присъствието им в списъка от имена от медиите".

mediapool.bg