Кламер БГ - Новини: Смените в МВР продължават с шефа на полицията в Русе

Смените в МВР продължават с шефа на полицията в Русе

България

|
Пон, 14 Авг 2023г. 18:07ч.
Смените в МВР продължават с шефа на полицията в Русе

Смените в МВР продължават с шефа на полицията в Русе

Рокадите в областните дирекции на МВР продължиха в понеделник със смяната на шефа на полицията в Русе. Вътрешният министър Калин Стоянов назначи Пламен Първанов за временен началник на структурата на мястото на Николай Ненков, който е върнат на предишната си позиция като шеф на пътната полиция в областта.

Досега Калин Стоянов е сменил полицейските шефове в Пловдив, Пазарджик, Бургас и Варна.

Новият шеф на русенската полиция е от Русе и е започнал кариерата си в МВР през 2000 г. като разузнавач в сектор „Криминална полиция". През 2003 г. се премества в група "Престъпления по пътищата", а същата година ѝ става началник.

От 2015 година до момента е началник на Първо районно упралвние в града. "За проявен висок професионализъм, инициативност и конкретен принос при изпълнение на служебни задачи е многократно награждаван от ръководството на МВР и ОДМВР – Русе", съобщава пресцетъра на МВР.

Междувременно в понеделник за директор на областната дирекция на МВР в Бургас е назначен старши комисар Емил Павлов.

"Старши комисар Павлов поема поста в дух на приемственост. В продължение на четири години той е бил началник на отдел "Криминална полиция" в областната дирекция, а след това още толкова е бил заместник-директор на структурата. Няма нищо по-естествено от това министърът, възползвайки се от правото си да подбира екип, с който да работи, да се спре на доказал се професионалист като него", заяви заместник-вътрешният министър Стоян Темелакиев.

Старши комисар Емил Павлов е роден в Бургас, а в системата на МВР постъпва през 2003 г. на длъжност разузнавач в сектор "Икономическа полиция". В периода 2015-2019 г. е началник на отдел "Криминална полиция", а от 2019 до момента е заместник-директор на ОДМВР - Бургас.

mediapool.bg