Кламер БГ - Новини: След изборите ще доизчистим партията, обеща Борисов

След изборите ще доизчистим партията, обеща Борисов

България

|
Ср, 23 Окт 2019г. 19:20ч.
След изборите ще доизчистим партията, обеща Борисов

След изборите ще доизчистим партията - навсякъде, където има нужда, обяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в сряда, четири дни преди първия тур на местния вот. Ние имаме всички градове и е нормално на някои места кметовете да са омръзнали, коментира той в сряда пред бТВ, но подчерта, че няма опасения от загуба на София.

След изборите ще доизчистим партията, защото тежки поражения се нанесоха преди европейските избори, посочи Борисов. "Предстоят още промени в ГЕРБ, много обновления ще има още, където има нужда. Изборите ще ни бъдат добър регулатор", отбеляза той.

"Сега имаме всички кметове - това не е естествено. На много места вече са за втори или трети мандат. Нормално е някъде да са омръзнали, на някои места така се бяха капсулирали, нанесоха тежки поражения за партията. Там, където направих промени, резултатите може и да не са добри сега, но при всички случаи ще са добри за партията за в бъдеще", коментира Бойко Борисов в отговор на въпрос за очакванията му за резултатите от местните избори.

"Чистенето" на партията започна с отстраняването на Цветан Цветанов от всички постове след скандала "Апартаментгейт". Впоследствие ГЕРБ оттегли подкрепата си и от знакови за нея кметове като Иван Тотев в Пловдив. Същата беше съдбата и на кмета на Хасково Добри Беливанов.

Лидерът на ГЕРБ не се съмнява, че Йорданка Фандъкова ще спечели нов кметски мандат в София. Според него човек трябва да е сляп или много черноглед, за да не вижда колко хубава е станала столицата в последните години, докато кмет беше Йорданка Фандъкова, която сега се бори за четвърти мандат.

"Този път експериментирах друго - оставих Изпълнителната комисия и кандидатите за кметове сами да си направят щабовете, листите и кампанията.

Надявам се резултатът да е добър", посочи Борисов.

Попитан дали отстраняването на Цветан Цветанов се е отразило на партията, премиерът каза, че ефектът е бил краткотраен. Според него сега вече Изпълнителната комисия си е влязла в ролята и от една бутафорна структура се е превърнала в реално действащ орган.

"Този път действах експериментално – оставих щабовете сами да си се оправят, без сянка. Аз много години работих, сега партията трябва сама да може да си се справя. Надявам се резултатът да е добър", каза лидерът на ГЕРБ.

"Преди три месеца имахме избори, няма нищо драматично в тях. Пак ще има избори", коментира още Борисов.

mediapool.bg