Кламер БГ - Новини: Синът на Миню Стайков е пуснат от ареста

Синът на Миню Стайков е пуснат от ареста

България

|
Съб, 07 Дек 2019г. 16:42ч.
Синът на Миню Стайков е пуснат от ареста

Синът на бизнесмена Миню Стайков – Стайко бе пуснат в събота от ареста, където бе задържан за две денонощия заради осуетяване на полицейска проверка.

В момента на задържането младият мъж е пътувал в брониран джип с въоръжена охрана. Колата е била спряна на проверка, а Стайков отказъл да си предостави документите. Пред полицаите той обяснил, че пътувал на автостоп от Айтос и така попаднал в колата. Той е бил отведен в Четвърто РПУ в София.

Това не е първият арест на Стайков-младши. Той бе издирван месеци наред чрез Интерпол по подозрение в данъчни престъпления, вършени от група под ръководството на баща му.

През януари младият мъж сам се яви в специализираната прокуратура. Тогава се появи версията, че Стайков е бил отвлечен и пребит от неизвестни мъже и след това разбрал, че властите го издирват от месеци. Гардове на Стайков се опитаха да нахлуят в МВР-болница, за да го пазят, защото нямали доверие на полицията.

След няколкоседмично задържане, Стайков бе освободен под домашен арест заради влошено здраве. Тогава той се появи пред съда с патерица и абокат.

Бащата на Стайков - Миню е в ареста повече от година. Той бе задържан по подозрение в производство на нелегални цигари, а впоследствие получи обвинения за данъчни престъпления. Наскоро срещу него започна и друго дело – за злоупотреба с пари от земеделски еврофондове. Междувременно КПКОНПИ наложи запор на имуществото му на обща стойност 134 млн. лв.

mediapool.bg