Кламер БГ - Новини: Севделина Арнаудова напуска Министерския съвет

Севделина Арнаудова напуска Министерския съвет

България

|
Ср, 05 Авг 2020г. 11:29ч.
Севделина Арнаудова напуска Министерския съвет

Ръководителят на правителствената пресслужба и

Севделина Арнаудова напуска работата си в Министерския съвет. Тя се връща на работа в ГЕРБ, защото партията започна подготовка за предстоящите избори. Това потвърди тя пред Mediapool.

Севделина Арнаудова беше въвлечена в скандал, след като от Дубай хазартният бос Васил Божков обяви, че тя е посещавала редовно офиса му по нареждане на премиера. Тя потвърди, че се е срещала с Божков, но само в изпълнение на служебните си задължения. Нейният баща е работил за Божков.

Сайтът “Биволъ” разкри, че Арнаудова и съпругът й изплащат голяма къща в Бистрица, която е взета на кредит. Пиарката на Борисов след това обясни за вестник “Сега“ произхода на парите си.

Оставката се случва преди извънредното национално събрание на актива на ГЕРБ в "София тех парк", което бе свикано от Борисов.

В Фейсбук веднага бе организирана група от протестиращи, които ще се опитат да “блокират“ конференцията.

“Важен израз на мнение и недоволаство е това нещо да бъде спряно и блокирано на момента. Ще качим разписание на колите, които се запътват към "Арена Армеец". Нека всеки, който има възможност и позиция да ги изрази! Събирането на колите е в описаното време между 09:00 и 12:00“, призовава групата.

Преди ден стана ясно, че Борисов събира в сряда извънредно в София членове на партията от цялата страна, сред които депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места. Мащабното събитие на управляващата партия, в което ще участват около 4-5 хиляди души, до последно бе държано в тайна от медиите, но дори и от участници в него.

Официалната информация от пресцентъра на ГЕРБ се появи във вторник привечер, след като в интернет изтече вътрешна кореспонденция за организирането на Националната конференция в “София тех парк“ и инструкции към присъстващите.

Очакванията са премиерът да изнесе реч, в която да коментира кризисната ситуация с протестите и да потвърди намерението за пълен управленски мандат.

mediapool.bg