Кламер БГ - Новини: Радостин Василев бил заплашен от Лена Бориславова, че е "дъно" и "ще изчезне"

Радостин Василев бил заплашен от Лена Бориславова, че е "дъно" и "ще изчезне"

България

|
Четв, 23 Ноем 2023г. 17:47ч.
Радостин Василев бил заплашен от Лена Бориславова, че е "дъно" и "ще изчезне"

Радостин Василев, сн. БГНЕС

Независимият депутат Радостин Василев поиска в четвъртък пленарното заседание да бъде прекратено заради получен SMS от Лена Бориславова.

"Да прекратим днешното заседание, защото искам да ви покажа, какво съобщение получих от Лена Бориславова току-що. Тя явно си мисли, че може да пише на мен, както на Борисов и на Деси Атанасова", заяви Василев, който бе депутат от "Има такъв народ", а впоследствие за кратко и колега на Лена Бориславова в "Продължаваме промяната".

Ето и текстът на съобщението, което Василев твърди, че е получил от бившата началничка на кабинета на бившия премиер Кирил Петков:

"Тъкмо да си помисля, че не може да паднеш по-ниско и хоп - намираш нови дъна. Нищо. Ще почакам, ще си изчезнал".

След това Василев попита риторично:

"Така ли изчезна Алексей Петров - искам да попитам".

"Вижте ми съобщението! Как може да ме заплашва някаква жена със съобщения. Сега ще подам сигнал срещу нея в прокуратурата. За много по-малко нещо аз съм подсъдим в момента, без да заплашвам никой. Как точно ще изчезна аз? Аааа, добре - това вече ще си го тълкува съдът. Сега ще разберем", коментира Радостин Василев.

Василев бе обвинен от прокуратурата, че се е опитал да принуди бившата си съпартийка Христинка Иванова да напусне парламентарната група на партия "Има такъв народ".

Зам.-председателят на парламента Росица Кирова обаче не прояви разбиране към тревогите на Радостин Василев и му наложи наказание.

"Г-н Василев, за думата, която използвахте преди малко в изказването си. Съгласно чл. 156 думата "рогоносец" - съгласно чл. 156 ви налагам забележка като наказание", обясни тя.

Депутатът Искрен Митев от ПП-ДБ също взе отношение по темата.

"Обяснете на г-н Василев, че една жена може да заплаши само друга жена. И е много странно, че той се чувства заплашен от една жена", каза Митев, цитиран от БНР.

mediapool.bg