Кламер БГ - Новини: Радев ще връчи мандата, когато партиите са готови

Радев ще връчи мандата, когато партиите са готови

България

|
Съб, 24 Юли 2021г. 20:21ч.
Радев ще връчи мандата, когато партиите са готови

Радев ще връчи мандата, когато партиите са готови

Денят на връчването на мандата за съставяне на правителство ще бъде когато партиите гарантират, че са постигнали резултати от преговорите”. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си във Велико Търново в събота.

Той каза, че очаква партиите на промяната да следват ясно посоката, която им зададоха българските граждани по площадите в продължение на една година.

По думите му партиите трябва да дадат ясна гаранция, че няма да се отклонят от тази посока и ще построят такова правителство, обединено от такива приоритети и цели, че те да бъдат в интерес на българските граждани.

Той коментира и предложението за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев.

"Мисля, че мотивите на служебните министри бяха в защита на върховенството на правото, докато решението на ВСС беше в защита на статуквото, което е отхвърлено отдавна от българските граждани", категоричен беше държавният глава.

Според него това показва, че дълбоката реформа в съдебната система е неизбежна и трябва да гарантира отчетност и отговорност на главния прокурор и истинска независимост в съдебната система.

Президентът Румен Радев е във Велико Търново за тържествената церемония по връчване на дипломите на курсантите от випуск 143-ти "Георги Стойков Раковски" на Националния военен университет "Васил Левски".

mediapool.bg