Кламер БГ - Новини: Радев назначи бивши министри за свои съветници

Радев назначи бивши министри за свои съветници

България

|
Пон, 03 Юли 2023г. 15:42ч.
Радев назначи бивши министри за свои съветници

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев е назначил част от служебните министри за свои секретари и съветници, съобщиха от пресслужбата му. Бившият премиер Гълъб Донев вече ще е на длъжност началник на кабинета на президента.

Крум Зарков, който бе служебен министър на правосъдието, вече ще е секретар по правни въпроси. Явор Гечев, доскоро министър на земеделието, ще съветва Радев по въпросите на селското стопанство. Служебният министър на иновациите Александър Пулев съветник със същия ресор. Росица Карамфилова, назначена от Радев начело на МОСВ, става съветник по екологията. Позицията на съветник по регионалното развитие пък се заема от Катерина Граматикова, бивш зам.-министър на отбраната в служебното правителство.

Това не е първият случай, в който служебни министри, остават на работа в президентството. Някогашният МВР-шеф Пламен Узунов е секретар по правни въпроси и антикорупция.

Преди служебната власт, която управлява страната 10 месеца, да предаде щафетата на кабинета "Денков", Радев събра назначените от него министри и ги похвали за работата им. Още преди това Донев каза, че не би приел назначение в редовното правителство.

mediapool.bg