Кламер БГ - Новини: Осем учители в София с Covid-19

Осем учители в София с Covid-19

България

|
Ср, 16 Септ 2020г. 18:57ч.
Осем учители в София с Covid-19

Осем учители от столичното 55-то СУ "Петко Каравелов" са с положителен тест за Covid-19, съобщиха в сряда пред Mediapool от Столичната община, отбелязвайки че информацията все още се уточнява.

Преди дни един от учителите споделил, че е заразен, а директорът изискал незабавно тестване на всички преподаватели, разказаха от общината. Тревожните резултати стават факт ден след официалното откриване на новата учебна година.

Вирусът влезе и в училище в Русе. 16-годишно момче от града е с Covid-19, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Момчето, заедно със своите съученици, е участвало в кратък час на класа сутринта на 15 септември и едва в следобедните часове се е почувствало зле и си е направило тест, който е дал положителен резултат за коронавируса, съобщава БНТ.

Директорът на учебното заведение Галина Бобева заяви пред националната телевизия, че цялата паралелка е под карантина и ще премине на дистанционна форма на обучение. По информация на БНТ става въпрос за ученик от 11 клас на Математическата гимназия "Баба Тонка" в крайдунавския град.

"Със сигурност сме вече първото училище, което още от първия ден се оказа, че има положителна проба на болен ученик. Съответно всички мерки по плана и по преминаването съответно на паралелката от присъствено в дистанционно обучение от утре сутринта ще стартира изцяло. Към момента цялата паралелка е изпратена вкъщи за карантина на учениците. Тези 14 дни, докато РЗИ не излезе с някакво становище, в момента ще се обучават вкъщи. Всички останали, спазвайки всички хигиенни изисквания, продължаваме по обичайния си начин. Извършва се постоянна дезинфекция на всички помещения в училището. Осигурени са и предпазни средства за всички учители и ученици", коментира Галина Бобева.

Тя уточни, че не се е наложила карантина на класния ръководител на момчето, тъй като е бил с маска по време на часа, който е проведен с учениците вчера, а и след направения тест е дал отрицателен резултат за Covid-19.

mediapool.bg