Кламер БГ - Новини: Стайко Стайков е пуснат под домашен арест заради влошено здраве

Стайко Стайков е пуснат под домашен арест заради влошено здраве

България

|
Четв, 31 Ян 2019г. 21:05ч.
Стайко Стайков е пуснат под домашен арест заради влошено здраве

Спецсъдът пусна под домашен арест Стайко Стайков, който е син на алкохолния бос Миню Стайков. Стайков-младши е обвинен в данъчни престъпления, които са ощетили държавата с около половин милион лева, както и в участие в организирана престъпна група. Прокуратурата искаше задържането на обвиняемия в ареста.

Съдът реши, че престоят зад решетките би бил несъвместим със здравословното му състояние. В решението си магистратите приемат, че може да се направи обосновано предположение, че Стайов е участвал в организирана престъпна група, но не и да е укривал данъци.

Преди три дни той бе пребит в София и закаран за лечение в "Пирогов". Тогава адвокатът му Лъчезар Таков се е обадил в прокуратура и е заявил, че клиентът му е готов да си чуе обвиненията.

Преди четири месеца Стайков-младши бе обявен за международно издирване заради делото, по което обвиняем е баща му. Поради това властите решиха да го преместят от "Пирогов" в болницата на МВР.

Миню Стайков е в ареста с обвинения за разпространение на контрабандни цигари и данъчни престъпления. Делото започна след акция в предприятията му в Карнобат. Операцията бе проведена малко след тази срещу друга известна бизнес фамилия – Арабаджиеви.

mediapool.bg