Кламер БГ - Новини: Премиерът набляга на външната политика в посланието си за Нова година

Премиерът набляга на външната политика в посланието си за Нова година

България

|
Вт, 01 Ян 2019г. 12:48ч.
Премиерът набляга на външната политика в посланието си за Нова година

Премиерът Бойко Борисов поздрави българите с Нова година с изцяло положително послание, публикувано в профила му във Фейсбук. Той фокусира вниманието върху прочита си за постиженията на страната във въшната политика.

“Измина една дълга година, изпълнена с много предизвикателства. За първи път България пое председателството на Съвета на ЕС. Доказахме, че можем да бъдем активни участници в дебатите за развитието на ЕС, миграцията, присъединяването на Западните Балкани към Съюза, че може да защитаваме националния си интерес по важни въпроси като правата на българските граждани във Великобритания след Брекзит. Доказахме, че можем да бъдем лидер в региона, водейки активни разговори със съседите ни за реализирането на съвместни проекти и развитието на всички държави на Балканите“, пише Борисов.

Накрая премиерът казва, че през година правителството е работило активно и във вътрешен план.

“През годината работихме активно и във вътрешен план. В сила влиза рекордно голям държавен бюджет с ръст на БВП, пенсии, заплати, като особено внимание отделяме на образованието и на хората в неравностойно положение. Нека през 2019 година заедно да работим за надграждане на постигнатото и да бъде по-добра за всички! Честита Нова Година!“, казва премиерът.

Краят на статуквото

В своето послание лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази вярата си, че 2019 година ще донесе край на статуквото в България и Европа.

“Скъпи българи, нека да ни е честита и мирна новата година. 2019 ще бъде преломна. 2019 е година за смели решения и действия. Вярвам, че тя носи края на статуквото и промяна към по-добро за българите, за България и за Европа. В основата на тази промяна ще бъде всеки един от нас. Защото сме свободни и силни хора, които милеем за българщината, борим се за правата си и тачим семейството си. Пожелавам ви здраве, лична реализация, сили и вяра, че ще променим живота си. Бъдете уважавани в обществото и обичани от близки и приятели. На добър час през новата 2019 г.“, написа Нинова във Фейсбук.

mediapool.bg