Кламер БГ - Новини: Порой наводни Бургас, водата отнесе улица в Дупница

Порой наводни Бургас, водата отнесе улица в Дупница

България

|
Нед, 17 Юни 2018г. 20:22ч.
Порой наводни Бургас, водата отнесе улица в Дупница

Буря със силен вятър и градушка премина през Бургас. В следствие на дъжда има паднали дървета, наводнени улици и задръствания в града и околностите, предаде БГНЕС.

Крайпътно дърво е паднало върху автомобил, докато се движил по обходния път от Поморие към Бургас. Шофьорът е пострадал леко. Мъжът е с охлузвания и в шок. Откаран е за преглед в бургаската болница.

Пътувал е заедно със семейството си, но други пострадали няма.

Инцидентът обаче предизвика километрично задръстване в едното платно на пътя от Южното Черноморие в посока Бургас. След пороя движението е изключително интензивно.

Друго дърво падна в двора на училище "Климент Охридски". При този инцидент няма пострадали и щети.

Пороят за кратко наводни улици в Бургас и ниските етажи на няколко къщи. Екипи работят по отводняването им.

За неделя е обявен жъл код за валежи в цялата страна. От НИМХ съобщиха за повишение на нивата на някои реки и очаквано покачване в следващите часове. Нивата обаче са под праговете за внимание. Предупреждение за наводнения има по поречията на притоците на Струма и Места за неделя и ранните часове на понеделник.

В неделя силният дъжд доведе до разрушения и щети в Дупница.

Цяла улица в града беше отнесена от водата, а хората в засегнатите участъци не могат да излязат от домовете си. Стихията предизвика щети по къщи и автомобили в целия град. Една жена е пострадала, след като е паднала в шахта.

mediapool.bg