Кламер БГ - Новини: Полицията разследва инцидент с Ренета Инджова

Полицията разследва инцидент с Ренета Инджова

България

|
Нед, 02 Авг 2020г. 16:49ч.
Полицията разследва инцидент с Ренета Инджова

Полицията разследва предполагаемо нападение срещу Ренета Инджова, бивш служебен премиер на България, съобщиха от МВР в неделя.

Инцидентът е станал в събота сутринта. По думите й, когато отивала към столичния пазар "Герена", била блъсната от непознат, който е тичал. Инджова паднала и си е счупила китката на лявата ръка.

"От това, което сме установили, инцидентът е станал около девет часа сутринта. Дадени са противоречиви факти и обстоятелствата са известни, след като е посетила болничното заведение, там е записано, че това е битов инцидент, падане по стълби и едва след като сме сезирани след 18 часа, сме започнали работа", обясни комисар Стойно Цветков, началник на отдел "Разследване" в СДВР.

По-късно МВР информира, че при преглед на записи от видеокамери в района на инцидента не е открито лице с даденото от Инджова описание, не са открити и очевидци на описаната случка От "Пирогов" пък обявиха, че при прегледа си при тях в събота сутринта Инджова е казала, че е паднала по стълбите и така е наранила китката си,

"Разпитахме я какво се е случило, тя съобщи, че е паднала и е контузила лявата си ръка и крайник при падане. След това обясни, че е била блъсната от някого. Попитах изрично какво е станало, защото имаме дежурен полицай, който при такива инциденти бива уведомен задължително, но г-жа Инджова съобщи, че е паднала", съобщи на извънреден брифинг д-р Владислав Шопов от болницата, който е приел за преглед бившияя премиер.

"След това изпратихме Инджова за рентген. Тя самата съобщи, че не помни как е паднала", допълни той и обясни, че Инджова била пратена и на преглед в спешния кабинет по неврохирургия.

Ръката на бившия политик е била наместена под упойка, но е установено, че има нужда от оперативна намеса, каквато е насрочена за понеделник.

По думите на д-р Шопов Инджова е била придружена от жена, която не е дала обяснения за инцидента.

mediapool.bg