Кламер БГ - Новини: Очаква се силен сняг в Северна България

Очаква се силен сняг в Северна България

България

|
Пон, 17 Дек 2018г. 08:06ч.
Очаква се силен сняг в Северна България

Очаква се силните снеговалежи да продължат в четири области в Северна България. Това са Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново, където се очаква да се образува нова снежна покривка от около 10 см.

По данни на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) тази сутрин пътищата са проходими при зимни условия.

От Столичната община съобщиха, че през нощта екипи на снегопочистващите фирми са обработвали улици във всички райони на София. Почистват се и спирките на градския транспорт, както и подлезите. През деня екипите ще наблюдават опасните и стръмни участъци в града и ако е необходимо, те ще се обработват отново.

След вчерашните пътни блокади и задръствания по повечето магистрали и главни пътища 30 водачи на тежкотоварни автомобили са глобени за забранено навлизане на магистрала ”Хемус”.

Санкцията за тях е 300 лева, лишаване от право да управляват за срок от 1 месец и спиране на камиона от движение за 3 месеца, затова че са нарушили забраната за движение на машини над 12 тона, съобщиха от МВР.

Блокирали тирове предизвикаха огромни задръствания както на ”Хемус”, така и на магистрала ”Тракия” и на столичното Околовръстно шосе.

Възможно е фирмата, която почиства магистрала ”Струма” да бъде глобена, съобщиха от АПИ.

Пътната обстановка в Кюстендилския регион се нормализира и пътищата са проходими след обилния снеговалеж, съобщиха от Областното пътно управление. Вчера за часове беше затворен пътят Кюстендил - Дупница заради аварирал снегорин и заседнал автовоз, съобщи БНР.

Заради мъгла видимостта е намалена до 100 метра в района на Русе. Видимостта е до 150 метра в района на Шипка. Възстановено е движението през проход "Предела" за всички превозни средства.

От Пътната агенция предупреждават водачите да тръгват на път само с подготвени за зимни условия автомобили, спазвайки въведените ограничения.

Нов 24 км участък от магистрала "Струма" ще бъде пуснат за движение в понеделник. Министрите на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на транспорта Росен Желязков ще открият трасето от Кресна до Сандански.

mediapool.bg