Кламер БГ - Новини: Ден 46: Памперси пред Министерски съвет и мач на "Орлов мост"

Ден 46: Памперси пред Министерски съвет и мач на "Орлов мост"

България

|
Нед, 23 Авг 2020г. 23:34ч.
Ден 46: Памперси пред Министерски съвет и мач на "Орлов мост"

Снимка: БГНЕС

В 46-ия ден от антиправителствените протести с искане за оставките на кабинета и главния прокурор Иван Гешев недоволните нахвърляха памперси с надпис "Оставка" пред Министерския съвет. Майките от "Системата ни убива" пък оставиха пинята с лакомства. На "Орлов мост", който остава блокиран, бе организирано излъчване на финала от Шампионската лига между ПСЖ и Байерн (Мюнхен).

"На който му се гледа мач, отиваме на "Орлов мост“, заяви от трибуната пред президенството адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио, част от което са още проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян.

Снимка: БГНЕС

Исканията на протеста остават същите, заявиха част от недоволните – оставки на правителството и главния прокурор. Часове по-рано съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова прокурорите да бойкотират свиканото от Гешев национално съвещание в понеделник в Бояна. Преди това премиерът Бойко Борисов написа статус по повод Деня на жертвите на тоталитарните режими и направи намеци за вътрешнополитическата обстановка.

Снимка: БГНЕС

"Вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение между гражданите не са символ на демокрацията. Правова държава не се постига с грубо нарушаване на правовия ред, както се внушава днес", написа той, очевидно препращайки към президента Румен Радев, който слезе при протестиращите с вдигнат юмрук.

В 20 града в различни страни по света българи протестират с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев, обявиха по-рано от Отровното трио.

Според тях в неделя протести ще има в различни градове в Австралия, Нова Зеландия, Германия, Белгия, Чехия, Великобритания, Канада, Нидерландия, Испания, САЩ и Канада. Списъкът е илюстриран с карта "на протестиращите българи по света, които не желаят повече тези мутри да управляват България".

"Със сигурност има още градове с протести, което може само да ни радва. Постоянно получаваме нови сигнали", пишат от Отровното трио.

mediapool.bg