Кламер БГ - Новини: ‟Образование без граници“ - кариера в България след обучение в чужбина

‟Образование без граници“ - кариера в България след обучение в чужбина

България

|
Пет, 08 Март 2019г. 19:18ч.
‟Образование без граници“ - кариера в България след обучение в чужбина

Акцентът на тазгодишното издание на изложението ‟Образование без граници“ е доброто обучение в чужбина да стане предпоставка за успешна реализация в България, съобщиха организаторите

на събитието. Изложението и кариерният форум ‟Образование и кариера“ ще се проведат на 15

и 16 март в Националния дворец на културата в София.

Събирането на едно място на водещи учебни заведения и компании обединява двата сектора – образование и кариера, като младите хора ще могат да се информират освен за желаните от тях специалности и за актуалните изисквания на водещи работодатели.

Тази година ще се представят нови образователни инициативи, вдъхновени от международния Ден на потребителя - 15 март. По време на изложението

ще могат да се научат основните права на потребителя по темите образование, правото на информация, правото да бъдеш чут, правото на здравословна околна среда и правото на безопасност. Лекторите са Асоциация Активни Потребители, Асоциация на европейските журналисти – България, Европейски потребителски център – България, WWF в България, Институт за пътна безопасност. За правото на образование ще говори преподавателят в Софийския университет доц. д-р Владислав Миланов с темата защо езиковата култура и образованието са основата на нашето общество.

Входът е свободен и всеки желаещ да присъства може да се регистрира предварително на сайта на изложението или на място в Националния дворец на културата.

mediapool.bg