Кламер БГ - Новини: Новият лидер на СДС ще търси коалиция с хора, носещи "синия пламък"

Новият лидер на СДС ще търси коалиция с хора, носещи "синия пламък"

България

|
Вт, 17 Юли 2018г. 19:05ч.
Новият лидер на СДС ще търси коалиция с хора, носещи "синия пламък"

Новоизбраният председател на СДС Румен Христов обяви във вторник готовност да се търси обединение с хора, които са част от автентичната десница. "Основната ни задача е да потърсим коалиция с хората, които носят синия пламък, преди да потърсим коалиция с партийни структури", коментира той по време на пресконференция, цитиран от "Фокус".

Като свои приоритети той посочи стягане на редиците на партията и осъществяване на финансова ревизия.

"Ние сме опозиция на ГЕРБ и "Обединени патриоти", няма как да бъдем други. Целта ни е да потърсим отново тези избиратели, които гласуват или за представители на автентичната десница, каквато е СДС, или не гласуват", поясни той и допълни, че иска да се отправят послания и да се реагира на важните теми, защото само така десницата може да си върне доверието на избирателите си.

В понеделник пък преизбраният за зам.-председател на СДС Костадин Марков обяви в социалната мрежа "Фейсбук", че напуска поста си, защото има основание да смята, че партията ще бъде водена към коалиция с "Обединени патриоти" и декларира, че ще се бори с всички сили срещу такова решение.

Марков, посочва, че е подкрепя опонента на Румен Христов в битката за лидерския пост и не може да се пренастрои да работи с новия председател. Той дава да се разбере, че очаква все пак да остане член на тясното ръководство на партията - Националия изпълнителен съвет.

mediapool.bg