Кламер БГ - Новини: Нинова би гласувала за десен кандидат, ако Мая Манолова не е на балотаж

Нинова би гласувала за десен кандидат, ако Мая Манолова не е на балотаж

България

|
Четв, 24 Окт 2019г. 13:49ч.
Нинова би гласувала за десен кандидат, ако Мая Манолова не е на балотаж

"Ако подкрепеният от БСП кандидат за кмет на София - Мая Манолова, не стигне до балотаж, аз ще гласувам за промяната", каза председателят на БСП Корнелия Нинова, а след това поясни, че би дала вота си дори за десен кандидат.

Според нея обаче това нямало да се наложи, "така че сме спокойни". Подкрепа конкретно за Манолова при евентуален балотаж в София пък щели да искат от "всички, които искат промяна на модела".

Тя каза, че няма никакви съмнения относно подкрепата на левицата за Мая Манолова. "Зад нея застават и други партии и граждански сдружения, които имат свои листи. Ние подписахме споразумение, в което пише с какво се ангажират нашите бъдещи общински съветници и тя като кмет. Имаме ясно разписани правила и политики", коментира още лидерът на социалистите.

По думите на Нинова БСП е мобилизирана максимално и в София, и в страната.

Тя каза още, че никога не е мислила за излизане от политиката. "Съжалявала съм в някои моменти, но не съм мислила за излизане", коментира пред Нова тв.

Няма да подава оставка, независимо от резултата

Лидерът на БСП каза, че няма да подава оставка, какъвто и да е резултатът за левицата на предстоящите местни избори.

"Няма да позволя да разбиват партията по този начин. Още повече през май догодина ни предстои избор на нов председател", добави тя. Тя каза още, че партията й в бъдеще може да търси подкрепа от различни партии вляво, от хора, които споделят техните политики и програми.

"Състезание с един кон не е състезание"

"Не е въпросът в личността на Гешев. Състезание с един човек не е състезание", каза Нинова по повод избора на нов главен прокурор и посочи, че законът забранява на политическите партии да предлагат кандидатури за главен прокурор.

"Единственият, който можеше да предложи втора кандидатура, е премиерът Бойко Борисов, но не го направи. Оправда се, че са щели да предложат Данаил Кирилов или Емил Радев, което означава, че отново щяха да имат партиен кандидат. Министерският съвет може да предложи надпартиен човек, който е уважаван, но не го направи. Решението в тази ситуация е да се направят промени в Закона за съдебната власт, които да наложат съдебен контрол върху решенията на главния прокурор", заключи Корнелия Нинова.

mediapool.bg