Кламер БГ - Новини: Нинова: Аз не съм Бойко Борисов, за да казвам кой да е водач на листата

Нинова: Аз не съм Бойко Борисов, за да казвам кой да е водач на листата

България

|
Нед, 13 Ян 2019г. 18:38ч.
Нинова: Аз не съм Бойко Борисов, за да казвам кой да е водач на листата

За БСП е важно, преди да определи своите кандидати за евродепутати, да е наясно какви общоевропейски и национални български политики те ще защитават в Европарламента. Това каза пред журналисти в Смолян лидерът на партията Kopнeлия Hинoвa.

"Приели сме график, както се прави в демократична и истинска партия, за издигане на кандидатури от основните партийни организации и целия процес, който трябва да извървим до окончателното приемане на листата. Аз не съм Бойко Борисов, за да казвам еднолично кой ще бъде водач и кой ще бъде в листата", каза Нинова, цитирана от БНР.

"В нашата партия, която е истинска, си има механизъм затова и той ще бъде извървян, така че по график ние естествено ще бъдем готови с листата навреме, за да започнем и кампанията. Дали ще бъдат обновени листите, също зависи от структурите на партията, за това кого ще издигнат. Всички са свободни да номинират когото решат", допълни тя.

Както е известно, в БСП съществува напрежение за подредбата на листата и по-специално за нейния водач. Много е вероятно лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев да бъде лишен от първото място за сметка на Елена Йончева, Деница Златева или друг претендент.

mediapool.bg