Кламер БГ - Новини: Най-много коли “газят” зелените площи в район Студентски, Триадица и Надежд

Най-много коли “газят” зелените площи в район Студентски, Триадица и Надежд

България

|
Пет, 07 Авг 2020г. 18:25ч.
Най-много коли “газят” зелените площи в район Студентски, Триадица и Надежд

Най-много нарушения за паркиране в зелени площи се установяват в столичните квартали Студентски, Триадица и Надежда, съобщиха от Столичния инспекторат. Към момента са оградени над 200 зелени площи в столицата като по този начин са предотвратени нарушенията, свързани с паркирането в тях, добавят от там.

Само през юли за паркиране в зелени площи са съставени 246 констативни протокола, наложени са 206 глоби с фиш и 158 автомобила са преместени принудително на специализиран паркинг. Размерът на глобите с фиш е 50 лева.

В понеделник инспекторите от район Надежда са извършили проверка за паркиране на терени - зелени площи в ж.к. Свобода. Установени са 7 броя моторни правозни средства, които са били паркирали в междублоково пространство в квартала между бл. 1 и бл. 3. На нарушителите са съставени констативни пртоколи и ще бъдат санкционирани.

"Апелираме към гражданите да не паркират в зелени площи, тъй като не само застрашават живота и здравето на останалите граждани, но и замърсяват атмосферния въздух с калта, която разнасят по пътните платна", добавят от Столичен инспекторат. Оттам подчертават, че проверките им ще продължат и през уикенда.

Също на 8 и 9 август ще се почистват дъждоприемни шахти на вътрешноквартални улици в Младост-3. Приканват се шофьорите да не паркират по следните улици - в карето между бул. "Филип Аврамов", бул. "Свето преображение" и ул."Акад. Р. Цанев", включващи ул. "Ген. Р. Димитров", "инж. Г. Белов" и улицата между бл. 349 и 353 ще бъдат почиствани дъждоприемните шахти с цел осигуряване проводимостта им при връзка с канализационната мрежа.

mediapool.bg