Кламер БГ - Новини: На финала: Цацаров прати инцидента край АЕЦ "Козлодуй" в следствието

На финала: Цацаров прати инцидента край АЕЦ "Козлодуй" в следствието

България

|
Вт, 17 Дек 2019г. 17:52ч.
На финала: Цацаров прати инцидента край АЕЦ "Козлодуй" в следствието

С последното си разпореждане като главен прокурор Сотир Цацаров е пратил разследването за инцидента край АЕЦ "Козлодуй", при който загинаха двама работници, в националната следствена служба. Делото е за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на задължения.

При инцидента пострадаха и двама други работници. Единият е в болница. Към момента се знае, че те са били затрупани от арматура на строителна площадка на хранилището за ниско и средно радиоактивни отпадъци "Радиана". Изграждането му е възложено от Държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци" на немско-български консорциум.

Разследването по случая се наблюдава от окръжната прокуратура във Враца. На мястото е извършен оглед, иззети са и документи. След което делото е прехвърлено в националното следствие.

Цацаров се е разпоредил в деня, в който президентът Румен Радев подписа указ за освобождаването му от поста. Въпреки това Цацаров формално все още е бил начело на държавното обвинение, тъй като документът не бе обнародван в Държавен вестник. Указът бе публикуван във вторник, ден преди церемонията по встъпване в длъжност на Иван Гешев.

mediapool.bg