Кламер БГ - Новини: Мъж от Самоков ходи до Дупница, за да предаде 8 000 лева на телефонен измамник

Мъж от Самоков ходи до Дупница, за да предаде 8 000 лева на телефонен измамник

България

|
Ср, 06 Фев 2019г. 13:57ч.
Мъж от Самоков ходи до Дупница, за да предаде 8 000 лева на телефонен измамник

Мъж на 71 години от Самоков вчера е станал жертва на телефонна измама като е загубил е 7695 лева, съобщиха от полицията в Кюстендил.

Възрастният мъж получил телефонно обаждане от човек, който се представил за полицейски шеф от РУ Дупница. Обаждащият се поискал съдействие за залавянето на измамници.

Без никакво съмнение мъжът изтеглил наличните си пари от банка, после тръгнал с автомобила си към Дупница. Спазил указанията като оставил парите в контейнер на улица в града, а после отишъл в районното управление да съобщи, че е изпълнил задачата.

От полицията отново припомниха да не се дават пари, поискани по телефона.

Мъж на същата възраст от София пък е дал на телефонни измамници близо 92 000 лева, информира МВР в сряда.

Вчера към 13.30 ч. той попотърсил помощ в полицията. Пред служителите на реда обяснил, че на 25 януари непознат се обадил на домашния му телефон, представил се за полицай, обяснил, че в момента се провежда операция за залавяне на телефонни измамници и успял да го убеди, че неговата помощ ще е от съществено значение. Мъжът събрал наличните в дома си златни накити и сумата от 91 540 лева, които, по предварителна уговорка, прибрал в плик и оставил до паднало дърво в близката градинка.

По случая засега няма задържани.

mediapool.bg