Кламер БГ - Новини: "Може и неговото дете да не е прието" или защо Пеевски иска безплатни градини

"Може и неговото дете да не е прието" или защо Пеевски иска безплатни градини

България

|
Пет, 31 Май 2019г. 13:04ч.
"Може и неговото дете да не е прието" или защо Пеевски иска безплатни градини

"То нали му се роди дете наскоро, може и за него да не е имало място в яслата и човекът да се е нахъсал".

Коментарът е от фейсбук група за детските градини в София и е по повод идеята за безплатни детски градини, хвърлена от медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски при посещението му в парламента в четвъртък. Темата влезе в групата, в която обичайно се обсъжда приемът в столичните детски градини в контекста на недостига на места в тях.

Неясното предложение, което Пеевски обяви, че "мислиме да внесеме", явно е впечатлило и членовете на групата - предимно майки. Коментиралите го обаче не го приемат насериозно.

Част от постингите са:

"Добре, че не е предложил сам да гледа децата на България".

"Той се опитва да привлече майките , но грам не му се получава".

"Да не би да идват избори".

Въпросът се обсъжда и в друга група, свързана с образование.

"Това са пълни глупости. Делян Пеевски се отказва да е евродепутат, май за пети път влиза в парламента, вади от ръкава си популистки карти - хляб (намаляване ДДС) и зрелище (проблемът с яслите и детските градини е наболял и хората налапват въдицата). Защо се е отказал да е в европарламента? "Защото е нужен на България " ли, както казва? Идват други избори и тук ще му е по-лесно да реализира "политиката" си", гласи един от коментарите там.

Други хора пък са на мнение, че вместо да се дават пари за безплатни градини трябва да се вложат в строителство на нови такива или да се използват за наемането на повече и квалифицирани кадри, които да работят с деца със специални образователни потребности, например.

"Чисто популистко предложение. Да решат проблема с липсата на места, вместо да предлагат алабализми!", гласи друг коментар.

mediapool.bg