Кламер БГ - Новини: Мая Манолова да остави Борис Бонев да бие Фандъкова, предложи Радан Кънев

Мая Манолова да остави Борис Бонев да бие Фандъкова, предложи Радан Кънев

България

|
Пон, 28 Окт 2019г. 18:11ч.
Мая Манолова да остави Борис Бонев да бие Фандъкова, предложи Радан Кънев

Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев разведри атмосферата във Фейсбук с интересно предложение. Според него има шанс София да има кмет, който да донесе необходимата промяна. За целта първо Мая Манолова, а след това Борислав Игнатов трябва да декларират отказ от участие в балотажа, за да оставят Борис Бонев да бие Йоданка Фандъкова.

Планът на Кънев бе представен с два отделни коментара в социалната мрежа. В първия той обясни загадъчно, че "промяната в София на ниво "голяма община" все още е възможна и градът ни може да има нов кмет".

"Промяната обаче не може да дойде с БСП. И името на новия кмет няма как да е Мая Манолова...", добави Кънев.

Така предизвика откровено недоумение в много от хората, а някои започнаха да се подиграват с евродепутата, защото очевидно и Йорданка Фандъкова няма как да се представи за нов кмет.

След това Кънев поясни какво е имал предвид.

"Тъй като твърдението ми, че София може да има НОВ кмет и той да не се казва Мая Манолова, предизвика интерес, нека уточня: Чл. 246, ал. 8 от Изборния кодекс (пардон - чл. 452, ал. 8 от новия Изборен кодекс, малко наизуст писах) дава възможност и г-жа Манолова, и г-н Игнатов да се откажат от участие в балотажа. В такъв случай срещу г-жа Фандъкова ще се изправи кандидат, който може с лекота да обедини целия опозиционен вот и да стане кмет. Това е безспорният победител от първия тур г-н Бонев", написа Кънев.

Той уточни, че така всички ще покажат, че наистина са готови на жертви в името на промяната, а общината не е просто платформа за партийно позициониране.

"Г-жа Манолова няма как да вземе София – на първи тур тя просто консолидира червения електорат. Взе гласове колкото Татяна Дончева или Георги Кадиев. Но тя все още има шанс да не бъде забравена като поредния червен кандидат, изгубил София. Може да докаже, че нейната кауза наистина е по-доброто управление на града. И за тази кауза е готова на жертви", коментира евродепутатът.

mediapool.bg