Кламер БГ - Новини: Марешки призова Борисов да "раздели" коалиционния си партньор на три

Марешки призова Борисов да "раздели" коалиционния си партньор на три

България

|
Пет, 13 Юли 2018г. 09:22ч.
Марешки призова Борисов да "раздели" коалиционния си партньор на три

Премиерът Бойко Борисов да раздели коалиционния си партньор “Обединените патриоти” на три, колкото партии влизат в националистическата формация. За това призова в петък пред Нова телевизия лидерът на “Воля” Веселин Марешки.

Пред Нова телевизия той каза: “Крайно време е, днес и на Борисов ще му кажем да ги разграничи, няма един коалиционен партньор, а трима".

Лидерът на "Воля" аргументира идеята си с твърдението, че лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов е "злият гений" на управляващата коалиция, направил "голям шлем от гафове".

"В момента във ВМРО се вкарват всички най-тежки и лобистки закони в държавата. ВМРО е троянският кон на ДПС в т.нар. патриотична коалиция. Те ще разбият чрез него т. нар. патриоти. Той беше при Бареков, сега го пратиха при Волен и Валери, след това ще го дръпнат и пратят при някой друг", каза Марешки.

За пример лидерът на "Воля" даде приетите вчера окончателно от парламента промени в закона за горивата, срещу които протестираха малките фирми от бранша. "Да не мислите, че някой се е сетил случайно да прави такъв лобистки закон. Най-вероятно, който е трябвало, е платил на когото е трябвало за този закон", каза Марешки.

В същото време вметна, че "Воля" е подкрепила законопроекта, за да не бъде самият той като собственик на бензиностанции обвинен в конфликт на интереси, а и в името на борбата със сивия сектор. Но обеща, че след следващите избори, ако "Воля" спечели и влезе в управлението, ще го отмени.

Запитан дали е готов да замести ВМРО в управлението, Марешки отговори: "Воля" е много по-голяма от ВМРО. На всички избори, на които сме се явявали, сме ги побеждавали. Няма как да сравняваме".

mediapool.bg