Кламер БГ - Новини: Марешки: ВМРО е Троянският кон на ДПС в коалицията

Марешки: ВМРО е Троянският кон на ДПС в коалицията

България

|
Вт, 24 Юли 2018г. 10:33ч.
Марешки: ВМРО е Троянският кон на ДПС в коалицията

ВМРО е Троянският кон на ДПС в коалицията, те участват в управлението през ВМРО и затова тази коалиция никога няма да се разпадне, защото зад тях стоят други интереси, които ги управляват. Това каза лидерът на "Воля" Веселин Марешки пред бТВ.

По думите му коалицията е станала по следния начин: едната партия е много близка до сърцето на Цветан Цветанов – НФСБ, "Атака" е много близка до сърцето на премиера, а ВМРО е близо до Карадайъ. На практика управляват ГЕРБ и ДПС най-вече с помощта на БСП, коментира Марешки.

Вицепремиерът Каракачанов трябва да си ходи и колкото по-бързо, толкова по-добре за правителството, заяви лидерът на "Воля".

"Той е най-големият политически измамник, защото в програмата му нямаше разходи за самолети, имаше разходи за пенсии, за лекарства, за полицаи на село. Тези неща ги забравиха много бързо, най-вече той. "Дойче веле" го казва, че избраниците на Каракачанов са най-излъганите избраници", заяви Марешки.

"Много по-изтънчени, аристократични политически измамници от Каракачанов съм изобличавал. Няма да го оставя така тихомълком да се изниже по терлици от простотиите, които прави, ще си понесе отговорността", допълни той.

"Не одобрявам това, че сега "калинките" са сменени със "султанки", каза Марешки. По думите му най-охраняваната сграда в центъра на София от НСО се охранява и от фирмата на Султанка, която е подопечна на Каракачанов и ВМРО, а тези неща отвращават.

На въпроса дали би се кандидатирал за кмет на Варна през 2019 г., Марешки заяви, че вече е доста по-напред в йерархията и в годините.

"Вече я няма тази борбеност и мотивация. Хората, които ме срещат съжаляват, че не се е случило навремето, защото градът наистина щеше да изглежда по различен начин", каза Марешки. Той критикува, че се ремонтират само глвните булеварди, а всички останали улици са в дупки. Марешки уточни, че "Воля" ще има свой кандидат за кмет на Варна на местните избори догодина.

Лидерът на "Воля" прогнозира, че третото правителство на Бойко Борисов ще издържи и ще изкара пълен мандат. В следващия парламент се борим за силно представяне и ние си имаме наш път, каза Марешки.

Той нарече "грозен популизъм" действията на БСП в Странджа във връзка с протестите срещу умъртвяването на овце и кози, заради чумата по дребните преживни животни.

В коментар на сделката за ЧЕЗ, Марешки заяви, че тя не е добра за България, но няма опасност за страната.

mediapool.bg