Кламер БГ - Новини: МВР започва засилени проверки по пътищата

МВР започва засилени проверки по пътищата

България

|
Ср, 19 Юни 2019г. 08:42ч.
МВР започва засилени проверки по пътищата

МВР обяви, че започва засилен контрол върху скоростта по пътищата, шофирането без книжка, ползването на колани и детски столчета, както и за отнемане на предимство на пешеходци. Особено внимание ще се обръща на мотористите – на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели, както и на използването на защитните каски.

Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик – по път II-53 с. Крушаре, разклона за с. Камен, път II-66 с.Злати войвода, с. Съдиево, път I-7 с.Мокрен, разклоните за с.Градец и с.Жеравна и ограниченията в населените места по път I-6.

Засилен контрол ще има на натоварените кръстовища в общинските центрове и в районите с пешеходни пътеки. На автомагистрала "Тракия" контрол ще има в района на извършващите се ремонтни дейности в участъка от километър 250 до 260. Остава завишен контролът на водачи, употребили алкохол и наркотични вещества, съобщава полицията.

Междувременно Агенция "Пътна инфраструктура" съобщи, че в сряда от 23 ч. до 24 ч. ще бъде спряно движението в двете посоки по автомагистрала "Хемус", в участъка между 337-ми и 342-ри километър, съобщиха от АПИ. Това е отсечката между пътен възел „Белокопитово“ и кръстовището с пътя Силистра – Шумен, в района на с. Панайот Волово.

Причината е монитиране на съоръжение за събиране тол такси. По време на ограничението трафикът ще се пренасочва по първокласния път Шумен-Варна.

От 10 до 15.30 ч. движението в тунел "Траянови врата" на магистрала "Тракия" в тръбата за Бургас ще се осъществява в една лента поради ремонт на антени на мобилен оператор. Ще бъде затворена активната лента, като трафикът ще се извършва в изпреварващата лента.

mediapool.bg