Кламер БГ - Новини: Лилана е пусната под домашен арест

Лилана е пусната под домашен арест

България

|
Четв, 06 Авг 2020г. 12:56ч.
Лилана е пусната под домашен арест

Апелативният спецсъд пусна под домашен арест Лиляна Деянова – Лилана, след като четири месеца бе държана зад решетки с аргумента, че може да извърши престъпление. Решението е окончателно. Апелативните магистрати вече не смятат, че певицата може да нещо нередно от дома си или да се укрие.

Лилана е с влошено здравословно състояние заради престоя в ареста. Тя има три операции на гръбнака и възпаление на прешлени.

По-рано Лиляна Деянова коментира, че в основата на делото срещу нея стои нейният собствен сигнал за корупция в агенция "Пътна инфраструктура". Тя обясни, че сигналът срещу ръководството на АПИ е подаден още през 2019 година, а по него не е извършен нито един разпит. Вместо това спецпрокурорът Ангел Кънев го използвал, за да започне разследване срещу подателите му, казва тя.

"Всичко тръгва от нашия сигнал до главния прокурор за корупция в тол системата. А ние продължаваме да твърдим, че това е най-голяма корупционна схема в цялата държава", обясни Деянова по-рано този месец.

Спецпрокуратурата обвинява нея, съдружникът й Мартин Димитров, както и брат й Александър Деянов в неправомерно усвояване на пари по еврофондове през проекти на Министерството на икономиката. Освен това Деянова е обвиняема и за заплаха срещу шефовете на АПИ. Няколко съдебни състава не намериха никакви доказателства по това обвинение.

Миналата година Деянова и Димитров се получиха лиценз за доставка на тол услуги, но фирмата им не бе допусната до системата от АПИ, което доведе и до техния сигнал за корупция.

Според адвоката на Деянова Николай Хаджигенов прокуратурата упорито се опитва да свърже Деянова с хазартния бос Васил Божков и всички свидетели по делото са питани дали го познават. В същото време обаче държавното обвинение оставало глухо за твърденията на Божков за платени подкупи на премиера Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов.

mediapool.bg