Кламер БГ - Новини: Кметът на Белица забрани сватбите временно заради Covid-19

Кметът на Белица забрани сватбите временно заради Covid-19

България

|
Четв, 08 Окт 2020г. 13:26ч.
Кметът на Белица забрани сватбите временно заради Covid-19

Кметът на Белица забрани през следващите две седмици провеждането на тържества и сватби на открито и закрито в общината. Причината е неспазването на мерките срещу коронавируса.

" Основната причина е, че никой не спазва никакви мерки нито не носят маски, нито има дезинфектанти, нито спазват дистанция. На въпросните сватби се събират над 1000 души, ми пишат в социалните мрежи. Имат Covid симптоми, не си правят тестове, не знам защо не казват и сеят зараза, прегръщат се, целуват се", обясни мотивите си Радослав Ревански пред бТВ.

Миналата седмица имало такава сватба и много недоволни от нарушенията писали на кмета.

Във вторник на заседание с колегите кметове от област Благоевград, областният управител и директорът на РЗИ е взето това решение за това, каза Ревански.

Друга причина за взимането на решението е, че болницата е заета на 115%. Ако някой от нашите граждани има нужда, няма къде да го настаним, каза Радослав Ревански.

Той припомни, че в Белица трима медици починаха от коронавирус.

Община Белица е в много тежко положение и се справя благодарение на доктор Щаков от Якоруда, който се съгласи да замества починалия лекар на общината, каза кметът.

Той посочи, че населението на общината е около 4000 души и се нуждае от спешен медицински център. Ревански е разговарял по проблема със здравния министър и се надява на помощ.

На редовната пресконференция на Националния оперативен щаб в четвъртък министър Костадин Ангелов посочи област Благоевград, като една от най-потърпевшите откъм недостиг на лекари и достатъчно места в болниците във връзка с пандемията.

mediapool.bg