Кламер БГ - Новини: Роднина на жертва от Нови Искър се съмнява, че издирваният е убиецът

Роднина на жертва от Нови Искър се съмнява, че издирваният е убиецът

България

|
Съб, 06 Ян 2018г. 14:38ч.
Роднина на жертва от Нови Искър се съмнява, че издирваният е убиецът

Майката на една от жертвите при трагедията в Нови Искър е убедена, че полицията и прокуратурата никога не са издирвали Росен Ангелов, за да го вкарат в затвора. Стефка Иванова казва, че има и доказателства за това. Тя твърди, че публично оповестената версия на разследващите има много слаби места и съмнява, че Ангелов е убиецът.

"След като е бил обявен за издирване, за да влезе в затвора, той си е взел мобилен телефон на изплащане, пуснал си е и интернет. Дори му е заведено изпълнително дело, но наблюдаващият прокурор не го е знаел", казва Иванова пред “24 часа“.

Преди ден шефът на следствието Борислав Сарафов обясни, че издирваният за шесторното убийство Росен Ангелов има три присъди "лишаване от свобода". Една за кражба, една за изнасилване, както и една - за блудство с малолетна, която така и не е излежал. Властите го издирвали безуспешно осем години преди да се случи трагедията в Нови Искър.

"Не вярвам Росен да е убиецът, по-скоро ми се струва изкупителна жертва", коментира Стефка Иванов, но уточни, че е държана в пълно неведение относно хода на разследването.

Според нея е необяснимо защо Росен Ангелов ще убива Кети, сочена за негова любовница, на място, далеч от семейството й, а по-късно ще застреля и другите при положение, че никой не го е видял.

"Той така или иначе се е укривал, защото вече е бил издирван", каза Стефка Иванова.

По думите й всички, които са виждали Росен и са знаели, че той е издирван, са за затвора. "От това, което чета по медиите, той се е разхождал свободно из гората, ходил е и при приятели в "Дружба". Това не е криене", казва тя.

В събота сутринта бившият шеф на Национална полиция генерал Васил Василев коментира, че Ангелов е бил “лошо издирван“.

"Росен не е издирван, оставен е, развивал се е в негативна посока. Но обществото също има вина", каза генералът. Според него кметът на Луково, като орган на власт, е можел да провери кой се е самонастанил във въпросната къща, където се твърди, че доскоро се укривал Ангелов.

"Освен това се видя, че е стрелял по шишета и ламарина. Вдигало се е шум, но никой от съседите не е обърнал внимание", обясни Василев.

Чуждестранният легион?

Има индикации, че издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов е бил във френския Чуждестранен легион, каза в събота военният министър Красимир Каракачановпред бТВ. Така той си обяснява факта, че вече няколко дни използват огромен ресурс, но не могат да открият заподозрения. Преди ден стана ясно, че Росен Ангелов е рецидивист с влязла в сила присъда отпреди осем години, но той така и не е бил намерен, за да я изтърпи.

Преди ден разследващите обясниха, че Росен Ангелов не е напускал страната, защото има забрана за това от 2009 г. Те са направили проверка, защото самиятАнгелов се е представял за бивш легионер от френския легион.

Каракачанов се възмути, че България е страна, в която всеки може да си купи оръжие и да се крие от властите. Според него имало твърде либералното отношение към закононарушителите.От позицията на военния министър се разбра, че сегашната власт няма отношение към тези проблеми и явно не може да реши проблема.

“Когато един човек е съден за една камара престъпления, да го оставиш на свобода до произнасяне на присъдата?”, възмути се националистът. Според него либералите са виновни и за това. Каракачанов се възмути и от медиите, които следят издирването на предполагаемия шесторен убиец. Министърът попита “на кого помагат”медиите с преките включвания от Искърското дефиле.

Лидерът на ВМРО се вкара и в размишления за Западната цивилизация покрай приемането на Истанбулската конвенция за превенция и защита на жените от домашното насилие. Националистите подозират, че документът може да въведе “трети пол“ в българското законодателство, да разреши еднополовите бракове и дори да докара “травестити от Иран“ у нас. Нищо от това не намира опора в документа, което води до подозрения, че управляващите се опитват да отклонят вниманието от скандала с втория кабинков лифт в Пирин.

“За съжаление, западното общество, към което принадлежим и ние, изкриви своята ценностна система. То прави опити да се откаже от своите национални, културни и религиозни ценности”, констатира Каракачанов, който сравни съвременна Европа с Римската империя.

Според него в момента по-важно е да се помогне на 200-те хиляди „млади, грамотни семейства”, които не могат да имат деца.

mediapool.bg