Кламер БГ - Новини: История с куче без куче: Кандидат-общинар от ДПС е разследван за заплаха срещу журналист

История с куче без куче: Кандидат-общинар от ДПС е разследван за заплаха срещу журналист

България

|
Ср, 18 Окт 2023г. 18:40ч.
История с куче без куче: Кандидат-общинар от ДПС е разследван за заплаха срещу журналист

История с куче без куче: Кандидат-общинар от ДПС е разследван за заплаха срещу журналист

Софийската градска прокуратура (СГП) е започнала разследване срещу кандидат за общинар на ДПС в Ямбол, който е заподозрян за отправяне на заплаха за убийство срещу журналист от бТВ.

Телевизията информира, че кандидатът за общински съветник на ДПС в Ямбол Илия Андонов е заплашил с убийство кореспондента на медията в града Дани Атанасова и родителите ѝ. Полицията му е съставила предупредителен протокол, а лидерът на партията Мустафа Карадайъ е решил да го оттегли от листите на ДПС.

Дани Атанасова разказва в профила си във "Фейсбук", че в неделя (15 октомври) родителите ѝ разбрали от съседи, че са ги търсили някакви непознати мъже. Те твърдели, че родителите на журналистиката са откраднали куче, за което трябва да платят 5000 лв.

Кореспондентката допълва, че нейните родители са били озадачени от тази информация и първо са сметнали, че това е някаква грешка. По-късно обаче са подложени на "телефонен терор".

"На телефона на майка ми започват да звънят номера. Двама-трима мъже ги заплашват. Стига се дотам да определят среща на баща ми за 18 ч. на някакво място, където той да носи откупа за това въпросно куче. Разбира се, че няма никакво куче. Нито имат куче, нито са взимали", пише Атанасова.

Тя разказва, че е отговорила на едно от телефонните обаждания до родителите ѝ, в което мъж я заплашил, че ще довърши всички от семейството с "по една лопата в главата".

"Никога не съм виждала Илия Андонов и не го познавам. Нито родителите ми. Майка ми вече втори ден не излиза от вкъщи. Аз не знам кои са хората, които са ходили пред вкъщи. Исках среща с директора на полицията в Ямбол, за да разбера дали е установено кои са хората, които са идвали многократно, но той каза, че не са открити. Защо този човек - Илия Андонов, е избрал моите родители - аз нямам обяснение. На хората с моята работа би им хрумнало, че това е свързано с моята професия, но не мога да направя конкретна връзка", допълва журналистката във Фейсбук.

От полицията са уточнили за бТВ, че на Андонов е съставен предупредителен протокол, а материалите са изпратени към районната прокуратура в Ямбол. Не е задържан, защото е бил с имунитет като кандидат за общински съветник.

По-късно Илия Андонов е хванат да шофира под въздействие на наркотици, са потвърдили от полицията, като автомобилът му е бил отнет.

mediapool.bg