Кламер БГ - Новини: Скандалът с шефа на хирургията в "Александровска" сблъска депутат от ГЕРБ със съветник на премиера

Скандалът с шефа на хирургията в "Александровска" сблъска депутат от ГЕРБ със съветник на премиера

България

|
Нед, 08 Окт 2023г. 23:12ч.
Скандалът с шефа на хирургията в "Александровска" сблъска депутат от ГЕРБ със съветник на премиера

Колаж, Mediapool

Скандалът с отстранения шеф на хирургията в “Александровска” доц. д-р Манол Соколов за дарено на него жилище в София от възрастната пациентка Лидия Чакърова, изненадващо сблъска още в неделя депутат от ГЕРБ с настоящ съветник на премиера Николай Денков.

Бившият директор на Александровска болница, а в момента и шеф на здравната комисия в парламента Костадин Ангелов (ГЕРБ) написа във фейсбук, че съветникът по здравни въпроси на премиера Николай Денков е в близки отношения с доц. Соколов.

"Любопитно ми е каква ще бъде позицията на министър-председателя Денков", попита риторично Ангелов.

Неочакван отговор обаче дойде именно от неназования от Ангелов съветник на премиера. В думите на депутата от ГЕРБ се припозна д-р Петър Грибнев. Той отново през фейсбук, че заедно с Костадин Ангелов "дълго време са работили" с доц. Манол Соколов.

"Дори колегата (д-р Костадин Ангелов - б.р.) има повече публикации заедно с председателя на здравна комисия в научни списания”, казва още Грибнев. Той заключава, че случаят не е от компетенциите нито на Министерство на здравеопазването, нито на Министерския съвет. А атаките срещу правителството били основна част от предизборна стратегия.

"Тримата заедно с колегата(доц. Манол Соколов - б.а.) и председателя на здравна комисия (Костадин Ангелов) бяхме специализанти във Втора хирургия на Александровска болница. И дълго време сме работили заедно. Дори колегата има повече публикации заедно с председателя на здравна комисия в научни списания. Същият колега го познаваме не само ние, но и повечето хирурзи от Втора хирургия. Решенията на мои колеги, които касаят личния им живот, не са ме вълнували никога. Това, което видяхме в репортажа, касае лични решения на конкретни хора. Случаят, в който се опитват да ме намесят, не е от компетенциите нито на Министерство на здравеопазването, нито на Министерския съвет., написа д-р Грибнев.

"Но както вече се вижда ясно, атаките срещу правителството с повод и без повод, са основна част от предизборната стратегия на всеки, който не може да обясни собствените си провали след дългогодишно управление, включително в системата на здравеопазването”, заключава д-р Грибнев.

mediapool.bg