Кламер БГ - Новини: Изчезна банкерка, обвинена в източване на близо 200 хил. лв.

Изчезна банкерка, обвинена в източване на близо 200 хил. лв.

България

|
Съб, 02 Фев 2019г. 18:01ч.
Изчезна банкерка, обвинена в източване на близо 200 хил. лв.

Банкова служителка от Дулово, обвинена в източване на 188 хил. лв. от сметка на клиент, изчезна. Тя бе арестувана преди дни и пусната срещу гаранция, за да постъпи за лечение в болница. Според окръжната прокуратура в Силистра обаче тя не е настанена в лечебното заведение, съобщи Нова телевизия.

29-годишната жена е трябвало да постъпи в инфекциозното отделение на местната болница в петък. Според директора на болницата тя е била на преглед в четвъртък. След това обаче не се е явила. Нито прокуратурата, нито полицията са били уведомени тя да е избрала друга болница за лечението си. Все още не е ясно дали жената ще бъде обявена за издирване. Тя е на свобода срещу 10 хил. лв. гаранция и има забрана да напуска страната.

Младата жена бе арестувана в петък. Според разследващите тя е присвоила сумата от сметка на възрастна жена и ги е превела на свои близки. За целта фалшифицирала документи. „До момента е установено, че в качеството си на длъжностно лице чрез неистински документи служителката прехвърляла по сметки на свои близки парични суми, които после постъпвали по нейни. По първоначални данни, в периода от септември 2018 г. до настоящия момент, тя е присвоила над 200 000 лева, като пълният размер на присвоените средства е в процес на установяване”, съобщиха в петък от МВР.

mediapool.bg