Кламер БГ - Новини: Иван Гешев посъветва Борисов да не му дава акъл "кого да мачкаме"

Иван Гешев посъветва Борисов да не му дава акъл "кого да мачкаме"

България

|
Пон, 17 Фев 2020г. 09:58ч.
Иван Гешев посъветва Борисов да не му дава акъл "кого да мачкаме"

"Президентът дава акъл, премиерът дава акъл кого да мачкаме, Нинова, Каракачанов говори за политическо убийство, Домусчиев, Божков дава акъл", коментира главният прокурор Иван Гешев в понеделник.

"Ако обичат, да си вършат работата", каза той пред БНТ.

Гешев за пръв път се обръща публично по този начин към премиера. Той визира коментара на Бойко Борисов от миналата седмица, че се е разбрал с главния прокурор "да се размаже всичко живо", което "цапа въздух, земя, вода".

"Никой не може да казва на прокуратурата какво да прави и какво да не прави. Прокуратурата е наясно със себе си и знае срещу какво се изправя", добави Гешев пред Нова телевизия.

"Политиците да не си правят вятър на устата и да направят необходимите промени в закона, така че да има наказани за приватизацията", допълни той.

Гешев съобщи, че искането до Обединените арабски емирства за екстрадицията на Васил Божков е изпратено в електронен вариант още в събота, а днес ще бъде изпратен и хартиен вариант.

"Изненадва ме, че е бил задържан 20 дни, в тези държави практика е да не се задържат милиардери. Обикновено им се взимат паспортите и им се забранява да напускат страната. За мен е учудващо, че беше задържан 20 дни в арестите в ОАЕ. Оттам нататък това няма никакво отношение към екстрадицията. Ние имаме намерение да го изправим пред българския съд, както са изправени Миньо Стайков, Баневи, Арабаджиеви", каза той.

mediapool.bg