Кламер БГ - Новини: И партия "Единение" ще участва в местните избори

И партия "Единение" ще участва в местните избори

България

|
Нед, 09 Юли 2023г. 15:59ч.
И партия "Единение" ще участва в местните избори

Иван Христанов, сн. БГНЕС

Партия "Единение" ще участва в местните избори и ще се бори с феодалния модел. Новината обяви в неделя Иван Христанов, лидер на новосформираната партия.

Иван Христанов, който е бивш депутат от "Продължаваме промяната" (ПП) заяви, че през последните 33 години на преход политическата каста използва разделението като основен инструмент за печелене на политическо влияние. По думите на Христанов националните политики биват загърбени, никой не формулира национална мечта, имаме оттегляне на хората от политическия процес, много от тях напускат България. Два милиона души не гласуват, а на последните избори над 108 хиляди души предпочетоха да кажат, че не подкрепят никого, добави той.

Единението на българския народ е пътят напред. Не бива от устата на политици да излиза реч на омразата и разделението, на насилието, каза още

Относно местните избори Иван Христанов изрази надежда съдебната регистрация на "Единение" да бъде факт. ;

"Докато в София този модел не е много застъпен, в малките населени места той представлява истински проблем на суверенитета и свободата", заяви Христанов. "Единение" фокусира своите усилия към подкрепа на компетентни и добри кандидати в средните и малките населени места, включително с коалиции на местно ниво.

"Нашата ориентация е ясна – работим за реформи в България, така че всички реформаторски сили, които изповядват истински ценности, ще срещнат нашата подкрепа", каза още той.

Христанов бе и зам.-министър на земеделието в правителството на Кирил Петков, който изнесе част от разкритията за потенциални злоупотреби на граничния пункт “Капитан Андреево”.

mediapool.bg