Кламер БГ - Новини: За кратко избяга мечокът от зоокъта в Димитровград

За кратко избяга мечокът от зоокъта в Димитровград

България

|
Ср, 04 Юли 2018г. 16:16ч.
За кратко избяга мечокът от зоокъта в Димитровград

23-годишният мечок Митко е успял за избяга за кратко от клетката си в общинския зоокът в Димитровград, но служителите на зооградината са успели да го упоят и върнат обратно, съобщиха от местната администрация в сряда.

Инцидентът е станал след 11 часа по обяд, когато кафявият мечок се измъкнал от обитаваната със сестра му Ани клетка при отварянето й за почистване и хранене на животните.

Посетителите на къта в парка "Вапцаров" са били евакуирани веднага.

"Персоналът, който е с голям опит, е реагирал светкавично. Намесили са се ветеринарният лекар и техник, които са упоили "беглеца", без той да успее да напусне територията на зоопарка и са го върнали заедно с гледача", уточни говорителят на общината Кремена Борисова, цитирана от БТА.

Митко и Ани са най-старите обитатели на димитровградския зоокът. Подарени са от местна фирма през 1995 г.

Подобен инцидент в димитровградската мини зоологическа градина се случва за първи път, уверяват от общинското предприятие "Благоустрояване", което стопанисва зоокъта.

Парковото пространство разполага с над 100 екземпляра от 11 животински вида и за тях се полагат грижи, съобразно всички изисквания, уверява общината в Димитровград.

mediapool.bg