Кламер БГ - Новини: Менда Стоянова за Цветанов: Няма незаменими хора

Менда Стоянова за Цветанов: Няма незаменими хора

България

|
Пон, 03 Юни 2019г. 13:55ч.
Менда Стоянова за Цветанов: Няма незаменими хора

"ГЕРБ вече не е толкова млада партия. Вече 10 години сме на власт, мисля, че някои хора вече се поизхабиха. Някои хора натрупаха рутина. Нужни са нови, млади лица и нови идеи".

Това каза пред бТВ депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по бюджети финанси Менда Стоянова след решението Цветан Цветанов да напусне всички ръководни постове в ГЕРБ, както и по повод заканата на премиера Бойко Борисов да "чисти до корен" някои структури на партията.

"Не Цветан Цветанов, а ГЕРБ спечели изборите", каза тя. По думите ѝ той е свършил своята работа като организатор по време на кампанията, но Борисов е бил "уникален по време на тази кампания, защото излезе на терен и това повлия решаващо". Така Стоянова напомни за ежедневните обиколки на премиера из страната, които бяха излъчвани на живо във фейсбук страницата му.

Според нея Цветанов е "прекрасен организатор, работеше много години за партията, но незаменими хора няма". Тя обаче не поиска да отговори дали ролята му в партията е била преувеличена. "Не смятам, че тук е мястото аз да давам оценка за работата на Цветанов, за неговия 18-годишен труд в името на ГЕРБ. Мисля, че оценката я даде председателят на партията Бойко Борисов", каза Стоянова като от думите ѝ се разбра, че одобрява решението Цветанов да напусне партията.

"ГЕРБ е в кръвта на Цветанов и няма да вреди на партията"

"ГЕРБ е в кръвта на Цветан Цветанов и не мисля, че ще тръгне да вреди на партията”, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров (ГЕРБ) по повод оставките на Цветанов.

”Нормално е да има емоции във всяка една такава раздяла. Тя е трудна и тежка, но в същото време партията трябва да продължи напред и трябва да се развива”, добави Тодоров, който е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

”Това са нормални човешки взаимоотношения на хора, които са работили заедно, които са се привързали по някакъв начин. Никой не иска да се развалят отношенията, нито пък някой да променя своето вътрешно чувство", добави той пред Нова телевизия.

По думите му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов иска тази партия да я има много след него.

"Всеки е до време в политиката и в партията. Нито аз, нито, които да е от старите членове може да каже, че ще бъде вечен. Така че пред ГЕРБ има много дълъг път и затова смятам, че всички тези действия са правилни, за да се направи по-голяма екипност", каза Тодоров.

mediapool.bg