Кламер БГ - Новини: Жандармерията охранява извозването на бюлетините за местния вот

Жандармерията охранява извозването на бюлетините за местния вот

България

|
Съб, 19 Окт 2019г. 11:50ч.
Жандармерията охранява извозването на бюлетините за местния вот

Жандармерия охранява извозването на бюлетините и изборните книжа за предстоящия местен вот до областните центрове в страната.

Извозването започна в четвъртък и ще продължи до другия четвъртък. Бюлетините тръгват от три печатници - по една в София, в Пловдив и в Плевен .

В събота ще бъдат доставени бюлетини по няколко маршрута. "Първият ще бъде за Перник-Кюстендил, вторият - Враца-Монтана-Видин, третият - до Стара Загора, а четвъртият - до Смолян", каза зам.-директорът на жандармерията комисар Петър Антиев.

Бюлетини вече са доставени в Бургас, Русе, Варна, Търговище и Шумен. "Доставката започва, когато съответните областни градове имат готовността да поемат бюлетините. В случая това са най-отдалечените места, тъй като има и близки дестинации. Доставяме там, където тиражът е окончателно определен, тъй като имаме места, където имаме повече избиратели, вписани в списъците. Това изисква доставката на повече бюлетини и тяхното допечатване", обясни говорителят на ЦИК Александър Андреев, цитиран от БГНЕС.

В момента тиражът на бюлетините, който е одобрен според заявки на Общинските избирателни комисии, е 17 257 800.

"За общински съветници тиражът на бюлетините е 6 900 600. Същият е тиражът по отношение на бюлетините за кмет за община, тъй като съвпадат като данни. По отношение на кметове на райони това включва кметове на райони в трите града София, Пловдив и Варна е 1 858 100 броя, за кметове на кметства – 1 598 500 бюлетини“, добави Андреев.

mediapool.bg