Кламер БГ - Новини: Експерт сменя отиващата в ЕП зам.-шефка на фонд "Земеделие"

Експерт сменя отиващата в ЕП зам.-шефка на фонд "Земеделие"

България

|
Вт, 04 Юни 2019г. 11:45ч.
Експерт сменя отиващата в ЕП зам.-шефка на фонд "Земеделие"

Калоян Костадинов заема поста на заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) на заминаващата в Европейския парламент Атидже Алиева-Вели, съобщиха от ДФЗ.

Костадинов ще отговаря за прилагане на мерките по Програмата за развитието на селските райони (ПРСР).

Решението е на Управителният съвет на ДФЗ, който е гласувал освобождаването на заместник-изпълнителния директор Атидже Алиева-Вели. Тя е подала оставка за освобождаване от поста след влизането си в Европейския парламент с листата на ДПС.

Атидже Вели заминава за Брюксел

Така Атидже Вели се "спаси" от течащата в момента проверка във връзка с къщите за гости. Тя отговаряше за ПРСР от която се финансираха проектите за къщите за гости. Скандалът гръмна покрай построената къща за гости върху имот на бившия вече зам.-министър на икономиката Александър Манолев, който днес е обвиняем.

С пари по ПРСР са финансирани и къщи за гости на роднини на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. Той беше водач на листата на ДПС за евровота, но се отказа. Същото направи и вторият в листата Делян Пеевски, който предпочете да остане в България, защото е нужен тук. Така Атидже Вели ще замине за Брюксел.

Кой е Калоян Костадинов

Калоян Костадинов е магистър по право. От 2007 г. до 2011 г. е работил като старши експерт дирекция "Обществени поръчки и концесии" в Комисия за защита на конкуренцията (КЗК).

В периода 2011 - 2014 г. Костадинов е бил главен юрисконсулт в дирекция "Търговски дружества, нормативно регулиране на системата на културата и обществени поръчки" в Министерство на културата.

От 2014 г. до момента Калоян Костадинов работи в ДФ "Земеделие" – Разплащателна агенция. От октомври 2014 г. до май 2017 г. е бил главен експерт в дирекция "Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони". От 2017 г. до момента е директор на дирекция "Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони".

Калоян Костадинов има реноме на един от малкото експерти останали в ДФЗ, който разбира от Програмата за развитие на селските райони. За него казват, че е равно отдалечен от политическите партии и не е обвързан с нито една от тях. Това коментираха хора, които са работили с него пред Mediapool.

mediapool.bg