Кламер БГ - Новини: Дъждовното време продължава до сряда

Дъждовното време продължава до сряда

България

|
Пон, 09 Юли 2018г. 09:10ч.
Дъждовното време продължава до сряда

Във вторник времето над голяма част от страната ще се задържи предимно облачно и валежите ще продължат. Синоптиците очакват сериозни количества дъжд главно в Западна и Централна България.

Жълт код за значителни валежи е в сила в почти цялата страна, с изключение на крайните югозападни и крайните източни райони.

Областите, за които важи предупреждението, са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-град, София-област, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали и Смолян.

Очакват се краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. Количествата валежи ще са между 5 и 15 л/кв.м, но на отделни места ще достигнат до 20-25 л/кв.м.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще има превалявания. Максималната температура на въздуха ще е 24 – 26 градуса, приблизително колкото е и температурата на морската вода.

Във вторник валежите ще продължат, но вече ще са на по-малко места, по-слаби и краткотрайни, в процес на спиране. Максимални температури - между 22° и 27°.Валежите ще започнат да спират в сряда.

mediapool.bg